Ultimele zile au fost zile bune pentru știință, comunicare și educație. Jeff Bezos, CEO-ul Amazon a testat un robot uriaș în cadrul ”Mars 2017” (eveniment pe care l-a și sponsorizat); Forbes Life și-a lansat un nou format (foarte cool, de altfel), despre care puteți citi mai multe aici și, nu în ultimul rând, Ecolage a dat startul la înscrierile pentru cursurile de bune maniere.

Pentru cei care încă nu ați aflat de Ecolage, este vorba despre prima școală de bune maniere din România. O inițiativă ca o gură de aer proaspăt pentru o țară în care lipsa de educație și dezinformarea sunt piedici, atât în parcursul de dezvoltare individuală, cât și colectivă.

Cred cu tărie că educația este piesa de temelie care stă la baza dezvoltării armonioase a oricărei nații și poate fi o armă extraordinară atunci când  este sădită cu valori morale și un mindset sănătos. 

*Sursă foto: www.ecolage.ro

În contextul de mai sus, ieri am avut ocazia să particip la unul din cursurile Ecolage, susținut de Simina Mayer, pe tema etichetei în mediul de afaceri (Mulțumesc, Sonia). Și dacă ar fi să selectez o singură idee cu care am rămas și care mi-a plăcut, ar fi faptul că funcția de pe cartea de vizită nu este o scuză să ne pierdem candoarea și decența de a fi oameni cu cei din jurul nostru.

În paralel, în aceeași zi, am citit despre experiența Maiei Bondici, o jurnalistă româncă care studiază la City – University of London. Maia i-a luat un interviu domnului Dan Mihalache, ambasador al României în U.K. Cum s-a desfășurat interviul vă las să descoperiți singuri aici.

Eu nu vreau să mai completez decât că, poate, dacă Ecolage ar fi fost fondată în anii de copilărie ai domnului ambasador, situația în România ar fi fost alta, astăzi, iar noi am fi fost reprezentați de oameni cu un alt set de valori morale decât cel al domnului prezentat mai sus.

 

Toate cele bune!

#ThePowerofEducation

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.