Ce se întamplă când iei decizii importante în viața ta, pe bază de teamă de repercursiuni?

Iată cum văd eu lucrurile. Orice decizie definitorie cu care te vei confrunta la un moment dat în viață se va simți altfel pe umerii tăi și te vei gândi de două ori înainte să tragi sforile. Și e normal să iei în considerare schimbările care-i urmează. Te rog, doar, să nu iei decizii importante cu teamă și, mai important, să nu eviți să le iei pentru că te temi de urmări.

Ieri am citit articolul ăsta, scris de Seth Godin, despre responsabilitate și cum modul în care curajul de a ne asuma anumite lucruri poate face diferența dintre lideri și subalterni. Iar alegoria e foarte simplă: ai două opțiuni: poți să fii copilot sau poți fi șoferul mașinii.

Poate că ți se pare mai “safe” și mai ușor să stai pe scaunul din dreapta, plus că îți aduci și tu contribuția la călătorie, până la urmă. Sigur, nu poți schimba, direct, destinația spre care se îndreaptă mașina, dar macar, în caz de accindent, nu ești tu cel acuzat de situație.

Ca șofer, în schimb, deși responsabilitatea ta are o cu totul altă greutate, destinația finală rămâne la latitudinea ta.

Așa e și cu deciziile și curajul de a ni le asuma, iar eu zic că, la final de zi, chiar merită. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.