Nu știu voi, dar eu mi-am pus câteva challenge-uri anul ăsta și unul dintre ele este legat de citit. Toată lumea trâmbițează în stânga și-n dreapta despre asta și poate că sunteți saturați de subiect. Dar chiar și așa mainstream, trend-ul ăsta are un revers foarte util și vizibil în dezvoltarea ta personală:

„Când ne pierdem efectiv într-o carte bună,  facem mai mult decât să urmărim  firul unei  povești. Ne imaginăm ce se întâmplă în carte și acest lucru activează funcțiile creierului” , spune John Stain, doctor-profesor cu studii în psihologie, genetică și anatomie la Oxford și New College.

Ca să nu mai spun că atunci când prinzi o carte buuună rău, experimentezi cumva un ”drog ” inofensiv.

via GIPHY

Stain spune că vei vedea rezultate foarte bune după un an în care citești regulat. Capacitatea ta de a face conexiuni, de a soluționa probleme și de a te exprima fluent va fi cu totul alta. E, practic, ca un fel de exercițiu fizic pentru creier. 

CHALLENGE:

Așadar, eu am acceptat provocarea asta și m-am gândit să vă fac și vouă chef. Voi cita un fragment din fiecare carte pe care o termin…pe post de ”teasing” pentru voi, my favourite pofticioși de Social Snacks :D.

Săptămâna asta am terminat-o pe prima: Inferno de Dan Brown.  Mi-am propus să o citesc în două săptămâni, dar ultima parte m-a captat atât de tare încât am terminat ultimele 200 de pagini într-o noapte și mi-am scurtat termenul la jumătate. :))

Pe scurt:

Profesorul de simbolistică Robert Langdon încearcă să dejoace planurile unui genetician genial, care și-a arogat rolul de Dumnezeu și a creat un virus capabil să modifice ADN-ul uman.  

Fragment:

ÎN ACEST LOC, LA ACEASTĂ DATĂ, LUMEA S-A SCHIMBAT PENTRU TOTDEAUNA. În partea de jos a plăcii erau gravate un nume și o dată. Numele era cel al clientului lor. Data era…cea de mâine.

ENJOY!

Leave a Reply

Your email address will not be published.