Pe scrut:

Cartea este, mai mult sau mai puțin, o portretizare a tipologiei adolescentului elitist. Chiar și așa, Salinger pune mai mult accentul pe mentalitatea adolescentină decât pe experiențele în sine, tipice vârstei.  Nu vă spun mai mult, o să descoperiți singurei.

Fragment:

”Toată lumea dormea, sau ieșise în oraș, sau plecase acasă pe weekend,așa că pe coridor era foarte, foarte liniște. Deprimant….mă gândeam să cobor să văd ce face Mal Brossard. Dar, bruc, m-am răzgândit. M-am hotărât că ce-mi doream cu adevărat era să mă car naibii de la Pencey, chiar în noaptea aia. Așa că ce am decis să-mi iau o cameră într-un hotel din New-York și să mă relaxez până miercuri, când trebuia să ajung acasă…”

ENJOY!

*About Reading Challenge:

„Când ne pierdem efectiv într-o carte bună,  facem mai mult decât să urmărim  firul unei  povești. Ne imaginăm ce se întâmplă în carte și acest lucru activează funcțiile creierului” , spune John Stain, doctor-profesor cu studii în psihologie, genetică și anatomie la Oxford și New College.

Stain spune că vei vedea rezultate după un an în care citești regulat. Capacitatea ta de a face conexiuni, de a soluționa probleme și de a te exprima fluent va fi cu totul alta. E, practic, ca un fel de exercițiu fizic pentru creier.

The Reading Challenge este, așadar, o provocare pe care eu am acceptat-o, anul acesta, și pe care vă provoc și pe voi să o preluați prin aceste sneak-peek-uri pe care le voi publica din cărțile pe care le parcurg.

*P.S. Let me know dacă ai găsit o carte așa:

Me:…

Book:…

Me:…

Book:…

Me: I need to sleep. 

Book: Keep reading.

Me: Yes, Master!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.